Ιστορίες με στρας, σκέψεις, ρεύσεις, παύσεις, τράς, αλλά χωρίς 'rush'...

Wednesday, October 25, 2006

Night politics, day trance και ένας "ενας έντιμος άνθρωπος σε μια ανέντιμη κατάσταση.."

Μουντή βδομάδα.
Εκλογικές ασημαντότητες. Ο παλιός συμμαθητής [και διπλανός στο Γυμνάσιο] δεν εξελέγη στο συνδυασμό αυτών που "έχουν πολλά να κάνουν" και όχι "να πουν". Μάλλον γιαυτό, επειδή θα 'κοψε τα πολλά-πολλά, δεν σηκώνει το τηλέφωνο..
Ο ποιητής Κωστής Σ. και αντίπαλος του νυν δημάρχου του κλεινού έκοψε τα γνωστά στέκια. Του μείνανε βέβαια αμανάτι τα πιπινογκομενίδια.
Με πήραν τηλ κάτι φίλοι απ' την παράγκα που αποκαλούνε ακόμη Εκτελεστικό [ίσως γιατί χθες εκτελέσανε ομαδικά το Μπενυ..] και μου ΄πανε να βρεθούμε την άλλη Δευτέρα στο πράσινο παραμάγαζο να κάνουμε πολιτική κριτική. Σιγά μην κάνουμε και συλλείτουργο..!
Τι να συζητήσουμε ρε μάγκες;
Αυτές δεν ήταν εκλογές, του Αγίου Λαμόγιου ήταν.
Άλλος κατεβηκε για να αυξήσει το εισοδηματάκι του σε χαλεπούς καιρούς με τα έχταχτα του δημοτικού συμβουλίου, άλλος γιατί του τάξανε πως έτσι θα διοριστεί ο γιός του στο Δήμο.
Τα ανά την επικράτεια καλόπαιδα γιατί τα μπικικίνια για τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων, ευαγών ιδρυμάτων [βλ. μπαρ, κλπ] είναι πολλά.
Πολλές γκόμενες για να βλέπουνε τη φάτσα τους να μοστράρει φτιαγμένη με το photoshop στο ιλουστρασιόν χαρτί, και να φτιάχνονται στο κρεβάτι-ναι, δεν κάνω πλάκα, μου το ομολόγησε μια..
Ο Τσιπράκος εξαργύρωσε τα περί πασαρέλας-να δω όμως αν θα παίξει μπάλα όπως ο ομώνυμος Αργεντινός Ντανιέλ και η Τριανταφυλλίτσα [=Gul] βελτίωσε τα ελληνικά της, με τη μειονότητα να ξαναμπαίνει στο πολιτικο τζόγο..
Ενας μπάρμπας μου στο χωριό κατέβηκε για να 'χει πρόσβαση σε κάτι ζητήματα επιδοτήσεων στο λάδι και ο Μακμάνους στο Χαλάνδρι [μαζί του και ένας παιδικός φίλος μου] επειδή το 'χει έθιμο..

Ο κόσμος, ωστόσο, έχει προβλήματα.
Outspoken, seguro-segurito ..
Ο Greg μου 'λεγε τις προάλλες κερνώντας με μια Moet στο Royalty πως χάλασε πάνω από 1 χιλιάρικο κρατώντας ανοιχτό ένα κωλόμπαρο ως το πρωί στη Σόφια την προηγούμενη Τετάρτη-τη μέρα που κρασοπίναμε στου Μιχάλη. Ο οποίος Μichael ακόμη δεν έχει αγοράσει το ελικόπτερο που ήθελε από το καλοκαίρι.. Πίκρα.
Την επόμενη τα 'πινα στα Εξάρχεια.
Κέρασα μια μπίρα τη φίλη μου τη Νάντια-δε μ' αφήνει τίποτα άλλο να την κεράσω. Με 690 ευρά το μήνα, λέει πως δε μπορεί να μου ανταποδώσει κάτι ακριβότερο.. Την κοιτάω-δε μιλώ. Ρίχνω κάτω τα μάτια..
Και πίνω.

Την τελευταία βδομάδα, πάλι, ο Μήτσος μου στέλνει -σχεδόν- κάθε ξημέρωμα sms. "Τη γάμησα στο υπόγειο της πολυκατοικίας", "χύσαμε μαζί στα τρία λεπτα και μας έβλεπε κι ένας σκύλος", και διάφορα τέτοια γλαφυρότερα.
Δεν πρόκειται για φτηνό ανδρικό gossip. Δεν κουτσομπολεύεις μια εναλλασσόμενη ανθρωποροή που ο αποδέκτης του μηνύματος δε γνωρίζει-και μάλλον δε θα γνωρίσει ποτέ.
Πιότερο πρόκειται για μια ιδιότυπη μορφή ψυχανάλυσης. Και ως γνωστό, αυτός που κρύβεται πίσω απ' το ντιβάνι, ακούει-δε μιλάει..
Ανησυχεί πολύ ο φίλος μου ώρες-ώρες. Πιστεύει πως θα μείνουμε μόνοι. Μπορεί να 'ν κι έτσι.
Συνήθως δεν του απαντάω-εκτός από ένα χάραμα που με βρήκε στον περιφερειακό να δοκιμάζω τα όρια των φθαρμένων ελαστικών μου. Απόρησε-μέχρι που του εξήγησα..

Κάθε βράδυ τον τελευταίο μήνα ομνύω πως θα πέσω νωρίς στο κρεβάτι. Εγώ κι ο Καβάφης.
Το δέλεαρ των σειρήνων, το αδύναμον του χαρακτήρος, το έλλειμμα της αυτοπειθαρχίας, put the blame on ..
Εκείνη τη νύχτα, ο πυροσβέστης κολλητός με κάλεσε για ένα ακόμη bbq που έκανε η βραδυνή παλιοπαρέα της βάρδιας στον Χ σταθμό του Πειραιά. Το μενού περιλάμβανε λουκάνικα Αλεξανδρούπολης, παϊδάκια Παρνασσίδος και καβουρμά Σουφλίου.. Το τσίπουρο ήταν Φαρσάλων και το κρασί απ' τα μέρη μου-κάτω απ΄τ΄Αυλάκι. Μιλαμε για τη Λέσχη των Βαρελοφρόνων. Shiny happy people!
Χικ.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν κλήσεις εκείνη την ήσυχη νυχτιά-είχα πάει και κάτι φίλες μου στο σταθμό, αποσπώντας τοιουτοτρόπως την αιώνια ευγνωμοσύνη του σεπτού Σώματος..

Την Κυριακή είχα όλη την καλή διάθεση να ηρεμήσω.
Αρχικά ήταν οι γιοί. Ούζα στου Ψυρρή-στην ωραία Νάξο. Έπεσε πολύ το γλυκάνισο.
Ο late afternoon freddo στο Tribecca πάλι έπεσε πικρός. Να 'μουνα λέει στο Soho τώρα..
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.
Το δαιμονικό sms, πάνω που ΄λεγα να αγιάσω, άρχισε να μπλιμπλικίζει με ρυθμό πολυβόλου. "Στήνεται early evening Sunday party στη Σωρού", "κόσμος καταφθάνει-πρόσελθε πάραυτα"-γ@#$ τη καραβανολογία σου ρε πρώην δόκιμε, καλά τα υπόλοιπα περιεχομενικά δε γράφονται..
lala, la, lala. Life is life.
80's στα deck και γιαπωνέζικα mangas στη μεγάλη plasma.
Κόσμος και λαός στο διαμέρισμα-lounge κλίμα, μέσος ηλικιακός: 30+. Πολύ το χάβαλο, απ' το πουθενά γεννημένο.
Rotation για το rat-pack που κρυβόταν από πίσω. Ως κι ο ξενιτεμένος Βασίλης διαπομπευθείς πλειστάκις ως "μουνόδουλος", μας τίμησε finalmente δια της παρουσίας του.
Ο Μήτσος μαγείρεψε επαξίως το clasico πλέον ριζότο του με πορτσίνι. Διανεμήθηκε σε όλες τις δυνατές μορφές και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Τις πρώτες πρωινές ώρες, βέβαια, η κατανάλωση νερού [κανονικού κι αυτού που καίει..] αυξήθηκε κατακόρυφα-ο chef είχε ξεκωλωθεί στο πιπέρι.
Τα σοκολατοειδή που κουβάλησα από το Fresh τιμήθηκαν δεόντως. [understatement!]
Έκανα και τη σχετική ανάλυση-φως στα σκοτάδια της παρανόησης, κορίτσια.
Η σοκολάτα δεν είναι υποκατάστατο του σεξ-της τρυφερότητας είναι υποκατάστατο..

Να μια λέξη που ποτέ κανείς δε εκφέρει δημόσια-είναι σχεδόν ποινικοποιημένη. Ίσως γιατί έχουν πια όλοι πειστεί πως η αναζήτηση της τρυφερότητας είναι ένα κουσούρι.
Σαν την κτηνοβασία ένα πράμα-μόνο αμήχανα μπορείς να αισθάνεσαι μ' αυτό..
Και εμείς απενοχοποιημένοι είμαστε μόνο με το σεξ-όχι με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας.. "Λόχικο ?" [=logico] που λεγε και ο φίλος μου ο Sergio απ' το Caracas.

Βράδυ Τρίτης, πρώτη νύχτα μοναξιάς στα παλ χρώματα του σαλονιού μου. Πάει καιρός.
Καταβάλλω προσπάθεια να αισθανθώ. Κάτι με συνεγείρει-μήπως συμφιλιώνομαι με τις σκοτεινές ευαισθησίες που αναβλύζουν εντός μου..?
Πάλι έχασα.
Παρακολουθώ με την άκρη του ματιού μου στους Φακέλους την ακαταπόνητο Μαριέττα να αναπτύσσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία στα ζητήματα της Παιδείας.
Οι συντελεστές της εκπομπής έχουν φέρει και καμιά 15αριά φουκαράδες φοιτηταίους (στη Λοταρία τους βρήκανε ;) για μεζεδάκι και τους γλεντάει, όπως μόνο αυτή ξέρει..
Σε κάποια φάση, την ακούω να αναφέρεται στους "δασκάλους που της είναι συμπαθείς". Φαντάσου δηλαδή και να μην της ήταν.. (; Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους δηλαδή.
Ρεμπεσκέδες δασκάλοι, όχι ΜΑΤ και ΜΕΑ με δακρυγόνα και καλοπέραση, στην Κλαυθμώνος έπρεπε να βρίσκεστε απολυμένοι-μη σου πω και με χρωματισμένο πιστοποιητικό, λούμπεν αντικοινωνικά στοιχεία του κερατά..
Θωρώ την υπουργό και νομίζω πως βλέπω μια (κακέκτυπο) κόπια του Μητσοτάκη.
Ίδιο τικ στους ώμους, στα δάκτυλα, στα μάτια. Κόκκινο μαλλί, επιμελώς (;) ατημέλητη μονδέρνα κουπ-θα μπορούσε και να 'ναι απλά ζήτημα κακογουστιάς.
Μα είναι ζήτημα αισθητικό το πρόβλημα της Παιδείας ; Πως δεν είναι ! Άκου λέει..
Το διατράνωσε την περασμένη βδομάδα στου Χατζηνίκου και ο γενικός δερβέναγας του υπουργείου Αndrew Καραμάνος [με τη βοϊδογλυμένη κόμη]: "οι καταλήψεις είναι αντιαισθητικό φαινόμενο"._

Τωώρα, πάντως, κατάλαβα γιατί η καλαίσθητος ηγερία περιφέρεται με τσαντάκια Hermes, φακέλους Burberry's και αξεσουάρ Dior.
(Μια φίλη στυλίστρια στο Ναό ορκίζεται στο DKNY ταγεράκι της, πως μόνο με τα παραφερνάλια της Μ. που έχει κανει δημόσιες εμφανίσεις το τελευταίο εξάμηνο, αγοράζεις Porsche Boxter- πρώτη επισήμανση ασφαλώς από τη miuxmiu, βέβαια..).
Θα 'ναι για να δώσει λίγο prestige σ' αυτή τη δύσμοιρη Παιδεία που καταταλαιπωρούνε OLOI αυτοί οι φιλισταίοι κακομοίρογλου. Αντιλαμβάνομαι πως ζει κι αυτή ένα δράμα-γιαυτό βρισκεται σε μια κατάσταση τρανς.
Άμα ξέρατε από ψυχιάτρους, θα καταλαβαίνατε ..
Αλλά "τι θέλετε να κάνει ένας έντιμος άνθρωπος σε μια ανέντιμη κατάσταση"..?

Αποφασίζω να αγνοήσω το στημένο πανηγυράκι του Alexis.
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον..

ΥΓ. Πριν με πάρει ο Μορφέας στην αγκαλιά του, βλέπω στους τηλεοπτικούς υπονόμους που αυτοααποκαλούνται 'δελτίο', τη "μάχη που μαίνεται" στα φοιτητικά αμφιθέατρα μεταξύ των παρατάξεων για τα 'ανοιχτά' ή τα 'κλειστά' πανεπιστήμια και πάω 15-17 χρόνια πίσω.
Θέλω να ουρλιάξω: Ξεκολλάτε παιδιά! Σας την έχουνε στημένη.. Αλλιώς παίζεται το παιχνίδι.
Αλλά φωνή δε βγαίνει απ' το ξερό στόμα ..
Και γω-γυμνός στον καναπέ.

18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

χαχα
εδώ σε έχω μόνο εβδομάδα μόδας δεν πήγες στους Deux Hommes που είναι πολύ προχωρημένοι....
να δεις και τα fashion peripherals :)
εσύ λοιπόν σπινιάρεις στον περιφερειακό ε; ντροπή.....
ουφ πολύ διακέδαση και socialising κουράστικα με την καλή έννοια...πάρτε κανένα τηλέφωνο καλέ.... ;)

10/25/2006 02:39:00 PM

 
Blogger Γιουτζίν said...

Φίλε, όσο-πιο-πολύ-ανεβάζεις-ρυθμό-τόσο-λιγότερο-ακούς-την-καρδιά-σου; Έτσι νομίζεις;
Και μετά το σέσσιον της ψυχανάλυσης, να σου πω ότι οι φίλοι σου σε οδηγούν ντουγρού στην καταστροφή. Άκους εκεί εκτελεστικά, κονσομασιόν, ούζα και μουνόδουλοι!

10/25/2006 02:39:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
specialK
ναι, δεν πήγα σ' αυτούς-το πρόσεξες, ε..
Και δεν σπινιάρω στον περιφερειακό-δεν νομίζω να προλαβαίνεις να με δεις καθώς περνώ από δίπλα σου.. ;)
Όσο για το "τηλέφωνο", να πάρω.. γιατί όχι?
:)

@
ευγενία
Δεν-ξέρω-τι-να-σου-πω. Το-ψάχνω..
BTW, πόσα παίρνεις στο σέσσιον;-για να δω, αν βγαίνω δηλαδή.
Αλλά, ναι.
Ο Σαρτρ ισχυριζόταν πως "η κόλαση είναι οι άλλοι".. Ενδεχομένως, να είχε στο νου του τους φίλους μου.. LoL
Με όλες αυτές τις τζιζζ λέξεις που επισημαίνεις!

10/25/2006 07:55:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Με παρηγορεί το γεγονός ότι και οι άνδρες (έστω κάποιοι και όχι όλοι) ανησυχούν ότι θα μείνουν μόνοι. Νόμιζα ότι ήταν μόνο δικό μας κουσούρι... Όσο για τη διάκριση τρυφερότητας και σεξ pourquoi faire simple quand on peut faire compliqué (που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι)?

10/25/2006 09:22:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

10/25/2006 09:22:00 PM

 
Blogger Γιουτζίν said...

Άρη, παίρνω πολλά, αλλά τι να κάνω, κάπως πρέπει να κάνω απόσβεση η άνθρωπος.
Τεσπάν, πάρε και αυτά τα χαπάκια και τα ξαναλέμε νεξτ γουίκ. Μέχρι τότε, μην κάνεις τίποτε χωρίς να το σκεφτείς καλά πρώτα :-)

10/25/2006 10:54:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
χαμοκερασίτσα [ή γουωτέβα..]
Στο μάθημα των Γαλλικών έκανα κοπάνα με την από πίσω..

@
γιουτζίνη
Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω..
κάπως πρέπει να (επι)ζήσετε κι εσείς.
Να θυμάστε πάντως: (σχεδόν) καμία δουλειά δεν ειν' ντροπή.
Με δεδομένο ότι η Μαριέττα δηλώνει/(-ε) το σχετικό επιτήδευμα [=ψυχίατρος], δεν θα 'θελα να πάρω θέση επ' αυτού. Τουλαχιστον όχι αυτές τις μέρες.. ;-)
Προσέτι, αναφορικά με τα χαπάκια, ξέρετε.. εγώ δεν τα παίρνω αυτά. Φοβάμαι μήπως ειν' _ληγμένα_.
Με εννοείτε,ε..

10/25/2006 11:07:00 PM

 
Blogger Lost said...

Εμ, βέβαια, κάτι ο καβουρμάς, κάτι το πορτσίνι (πόσες δυνατές μορφές μπορεί να έχει ένα ριζότο πορτσίνι, εδώ με κόλλησες), σου ΄ρχεται κι η Μαριέτα και σ΄ αποτελειώνει. Σήκω βάλε ένα βρακί, έτσι που τον έχεις τον καναπέ θα κολλήσεις ακάρεα

10/26/2006 02:02:00 AM

 
Blogger suigenerisav said...

@
lost

Σας παρακαλώ πολύ..
Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, ει δυνατόν. Πολύ θα το εκτιμούσα!
Άκου "ακαρεα" στον καναπέ μου.
Και μάθημα για το πως θα κυκλοφορώ σπίτι μου..
Βasta senora.
Είπαμε "χαμένη", αλλά το 'χουμε χάσει, εντελώς ..??
;-)

10/26/2006 02:15:00 AM

 
Blogger Serenity said...

"Ίσως γιατί έχουν πια όλοι πειστεί πως η αναζήτηση της τρυφερότητας είναι ένα κουσούρι."

Ε, όχι, δε θα νιώσω μειονεκτικά! Πάω για τη σοκολάτα μου!

10/26/2006 11:26:00 AM

 
Anonymous Anonymous said...

:)
νομίζεις.....
νομίζεις;

10/26/2006 12:11:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
serenity
Τη σοκολάτα σας και γρήγορα..

@
specialK
"Νομίζω".. ;
Νομίζω.
;)

10/26/2006 12:25:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

xairomai idiaiterws pou me mnimoneveis kai pou mou prosdideis ths aksia twn monadikwn paratirisewn mou... Pali kala pou kapoios se avto ton kosmo me anagnwrizei ;)
Kata t'alla, sou exw pei, mhn ektithesai gia thn perivolh sou entos oikias - ta en oikw mh en dhmw - na ta kai ta sxolia peri akarewn! Ante na dw poia tha se parei! ( o monimos kahmos mou)
Wraio text, loved it!

10/27/2006 03:03:00 AM

 
Blogger suigenerisav said...

@
miu miu
Τι θα 'γινει κυρία "Βασιλειάδου" ..?
Μ' εσένα και τους "μόνιμους καημούς" σου ?? LoL, lOl.
Eίσαι απίστευτη: εντελώς μαμά, ε!
"Γιωργάκη, θα κρυώσεις! Τη ζακέτα και τα κεφτεδάκια σουυ"..

Χαίρομαι που σου αρέσουν όσα γράφω-εξάλλου, στα μάτια ποιού άλλου μπορεί η ζωή μου να βγάζει περισσότερο νόημα ..?
;-)
[είχα μια συζήτηση χθες βράδυ για την εγκληματικότητα στην πόλη σου..]

10/27/2006 11:55:00 AM

 
Blogger Lost said...

Δες ρε παιδί μου πώς παίρνει θάρρητα ο ανώνυμος αναγνώστης... Σε λίγο που θα μπει ο Νοέμβριος, που είναι και μήνας στοματικής υγείας, θα σε παρατηρώ που δεν έπλυνες τα δόντια σου πριν κοιμηθείς. Σχώρα με, sui, δεν θα το ξανακάνω

10/27/2006 08:49:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
χαμένη "στη μετάφραση"
Έλα βρε παιδί μου τώωρα ;-)
Είναι intralingual το ζήτημα.
Δε θα κατάλαβες καλά. (lol)
Ώστε ο Νοέμβρης λες ότι είναι "μήνας στοματικής υγείας", ε..; Και γω ο μ@λ@κ@ς γιατί τα πλένω όλο το χρόνο, εε ..?? Μήπως το παρακάνω ?
Συχωρεμένη, πάντως, όπως και να 'χει.

10/28/2006 02:29:00 AM

 
Blogger bebelac said...

Για το "κουσούρι" που αναφέρεις, ...ξέρεις αυτό που είναι σαν την κτηνοβασία, (φοβάμαι να αναφέρω τη λέξη γιατί μπορεί τελικά να είναι υπό ποινική δίωξη,)πες, πες, μπορεί και να πιστέψουμε ότι για κουσούρι πρόκειται... [εγώ βέβαια δε μασάω, προτιμώ να το ζητάω,(και sometimes να το παίρνω) γιατί καλή μεν η σοκολάτα αλλά δεν συμφέρει λόγω θερμίδων-δε θέλω να γίνω τόφαλος...χχχ

10/28/2006 11:44:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
παιδική κρεμούλα [ενταύθα]
να το "ζητάτε", να το ζητάτε. και που ξέρετε.., ίσως και κάποια στιγμή να το αποκτήσετε .. ;-))

α, ναι με τη σοκολάτα ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι. αλλά εσείς δεν έχετε ανάγκη, έχετε ..? lol

και που είστε! προσοχή στα "κουσούρια" , ε.. είναι περίεργες οι εποχές..

10/30/2006 03:11:00 PM

 

Post a Comment

<< Home