Ιστορίες με στρας, σκέψεις, ρεύσεις, παύσεις, τράς, αλλά χωρίς 'rush'...

Tuesday, April 03, 2007

ΩΔΗ ΣΤΗΝ οπαδική ΒΙΑ: ‘Give ‘em Hell’ .. !

Κανείς πια δεν ξέρει τι να πει.
Και κανείς δεν λέει ότι ξέρει.
Περίσσεψαν, εξάλλου, τα λόγια.
Ας θυμηθούμε μονο πως πίσω από τις βιαιοπραγίες που φτάνουν στο φόνο, κρυβονται όχι μόνο διαφορές χρωματιστών ‘συμβόλων’, αλλά και εθνικοτοπικές [=βόρειοι εναντίον νοτίων], ταξικές [=’φτωχοί’ εναντίον ‘ευπορων’], και πλήθος άλλες κοινωνικές παθολογίες.
Το ζήτημα δεν είναι ποδοσφαιρικό-για την ακριβεια δεν αφορά καν το ποδόσφαιρο..
Πρόληψη, καταστολή, θεραπεία, αντιμετώπιση, διαχείριση, εξάλειψη, ..
Σε πείσμα όλων αυτών η εγκληματική βία, για την ακρίβεια η βιαιότητα του εγκλήματος είναι εκεί.
Πολλά χρόνια τώρα-αλλά ας την ξαναντικρυσουμε κατάματα.
Προχθές το μεσημέρι 200-300 κατ’ άλλους, μηχανάκια έφτασαν στην Παιανία. Αφορμή και σαφέστατα όχι λόγος της συγκέντρωσης η διεξαγωγή ενος γυναικείου αγώνα βόλλεϋ για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ των «αιωνίων».
Ξεκινώντας από το στάδιο με το όνομα του υπερήφανου τουρκοφάγου, η ορδή των διτρόχων διέσχισε κάθετα στην κυριολεξία το μισό και πλέον λεκανοπέδιο..
Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες μαρτυρίες, το διαρκώς αυξανόμενο λεφούσι με τα κόκκινα εμβλήματα, σωστός σχηματισμός μάχης, δεν κοντοστάθηκε πουθενά παραβιάζοντας κάθε φωτεινό σηματοδότη και ‘μούδιάζοντας’ στο πέρασμα του τους περαστικούς, έφτασε στο προσδιορισμένο πεδίο μάχης.
Οι πράσινοι-άλλοι με αυτοκίνητα και άλλοι με δίτροχα φέρονται να έφτασαν λίγο αργότερα, όταν οι πρώτοι είχαν πάρει θέσεις και είχαν εξασφαλίσει πρόσθετα πολεμοφόδια.
Τα υπόλοιπα-με το αίμα να κηλιδώνει κάθε εικόνα και περιγραφή, είναι γνωστά από τις τηλεοράσεις.
Κατακλείδα που σκιάζει τη συζήτηση για την τυφλή βία-ένα νεκρό κορμί.
Έτυχε να ‘ναι πράσινο στη φανέλα-φαντάζομαι για την τραγική μάνα και τους δικούς του, η ψυχή του δεν είχε χρώμα.
Γκρίζο και μουντό χρώμα, της υποκρισίας και της σαπίλας ήταν αυτό που κοσμούσε τα περιθώρια της οθόνης στα πρόχειρα τηλεοπτικά πάνελ που στήθηκαν για να ‘απαντήσουν’ στο –ακατανόητο για πολλούς- γιατί.
Άλλοι δεν ξέρανε τι λέγανε, άλλοι το ‘χανε απωλέσει μπίτι-για-μπίτι, καμπόσοι υποκρινόντουσαν, πολλοί αναλώνονταν σε ευχολόγια και όταν παρ’ ελπίδα κανας αντι-συστημικός, σαν καλή ώρα το Γιώργο το Χελάκη ή το Φίλιππα το Συρίγο κάνανε πως λέγανε δύο κουβέντες παραπάνω και σταράτες-ο λόγος τους έπεφτε στο ντούκου. Οι έμπειροι τηλε-σχολιαστές τους τελειώνανε. Με τις γνωστές υποκριτικές παπάρες καταγγελτικά δοσμένες. Ο αντικτυπος υπήρξε και δικαίως ισχυρός για μέρες υποσκελιζοντας τα σκάνδαλα των αμαρτωλών ομολόγων.
Οι ‘έγκυρες’ φυλλάδες επισημάνανε-και ορθά δλδ.. όλη την προηγούμενη βδομάδα τις ‘ευθύνες’.

Δεν ξέρω αν η ώρα προσφέρεται για μομφές και λιθοβολισμούς-πιστεύω όμως πως αφού πλησιάζουνε οι μέρες της Σταύρωσης, δικαιούμαι και γω να κάνω τις προτάσεις μου!
Μπάτσοι, πάτρωνες και συνοδοιπόροι.
Ενας-ένας και με τη σειρά του.

Το σύνολο του οπαδικού τύπου στα αθλητικά φύλλα, μέρες τώρα αναφερόταν στα αναμενόμενα. Στους συλλόγους και στα αθλητικά στέκια συζητιότανε έντονα. Στις γιάφκες των πάση φύσης οργανωμένων διαβιβαζοταν χωρις προφυλάξεις.
Σχόλια στα ερτζιανά και στο γυαλί σιγοψιθυρίζανε πως κάτι τρέχει..
Οι υπεύθυνοι των ομάδων αρνήθηκαν να διανέμουν εισητήρια στους οργανωμένους, όπως συνήθως-κάτι μυριστήκανε πως βρώμαγε μπαρούτη..
Οι μόνοι που δεν πήραν πρέφα μία, ήτανε ο πραίτορας και τα κοπέλια του. Αυτοί βλέπεις, ήτανε απασχολημένοι με τις φοιτητικές διαδηλώσεις, μη και στάξει η φουστανέλα του τσολιά στο Σύνταγμα...
Εδώ πέρα βλέπουνε υποτίθεται την κεφαλή της καρφίτσας με το C41 και τα συστήματα κοντρολ που διαθέτουνε στη ΓΑΔΑ, και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας έλεγε ανερυθρίαστα πως δεν υπέπεσε τίποτα περίεργο στην αντίληψη ΤΟΥΣ. 300 μηχανακια να ανεβαινουνε εν πομπή όλο το κέντρο της Πόλης, τι πιο (φυσιο)Λογικό..?
ΠΟΥ να φανταστούνε οι ανυποψίαστοι αυτοί δημόσιοι λειτουργοί πως κάτι γίνεται ..
Αφού φυλάγανε και το γήπεδο-τι άλλο γυρεύουμε; Ελα ντε..

Όσοι έχουνε την ελάχιστη ιδέα από γηπεδισμό, κατέχουνε πως τα χουλιγκάνια εκεί έξω δεν είναι αδέσποτα. Η ζούγκλα έχει τους δικούς της κανόνες.
Υφίστανται στρατοί, ηγέτες, ιεραρχίες, στρατιώτες, ‘επιμελητεία’ που τους προμηθεύει τα «χρειώδη», ηθικές και υλικές αμοιβές, συμπηγμένη ιδεολογία για τον αντίπαλο, που θα τη ζήλευαν και τα πιο σκληροτράχηλα καταδρόμια . . .
Τα ξέρουμε δα!
Από την εποχή του Μάκη του μανάβη στην Τούμπα ως τον Τάκαρο το γίγαντα του Πασαλιμανίου, ο δρόμος είνα μακρύς..
Συμπεριλαμβάνει τους ναζιστικούς συνδέσμους που διέλυσε ο καπετάνιος στον ΠΑΟ στα μέσα του ’80.
Περνάει από τον αλήστου μνήμης Α. Σαλιαρέλη, που αντιδρώντας σε μομφές κατηγόρων του είχε δηλώσει κατηγορηματικά στις αρχές του ’90: «οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι όλοι Επιστήμονες»! Ε, βάλε και τη Σουπερ 3, τους Χατζηχρήστους στην ΑΕΚ, και δένει το γλυκό.
Τελευταία, μάθαμε και τους red ghetto, misfits και βεβαια την περιωνυμο ‘Γαλάζια Στρατιά’-αυτοί τουλάχιστον, όχι σαν κατι άλλους!, δέρνουνε για την Πατρίδα..
Σε επίπεδο παραγόντων όμως στρωνει πάντως το πράγμα: Μπέος, Κούγιας, Μάκης Ψωμιάδης Μητροπουλαίοι, Κανελλάκηδες, Τροχανάς, Γούμενος, Μπατατούδης-όλος ο καλός κόσμος.
Παραπέρα, βρίσκει κανείς τη παλαιά Παράγκα του Θωμά, την αναβίωση της Καλύβας σήμερα-χωρίς το Θωμά, τους «χειρουργούς» της Α’ επαγγελματικής κατηγορίας, στους οποίους θα ‘πρεπε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να απονειμει επισήμως ειδικότητα, και γενικώς όλες τις ‘χήρες’ και τα μαύρα κοράκια που λυμαίνονται τη διαιτησία.
Κι όπως είχε πει στη γνωστή κασέτα του τηλε-Μάκη πριν 5-6 έτη ο φοβερος γκουρού του Συνδέσμου Διαιτητων Πειραιώς, αρχι-δια-ιτητής Γ. Σπάθας, «το Αιγάλεω κι ο Ολυμπιακός να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθούνε!»...

Και από κοντά και οι ΑΛΛΟΙ.
«Οι ΠΑΕ ειναι οι πρωτες που ζημιωνονται από αυτά τα πράγματα!», έσχιζε τα ρούχα του μεσημέρι Κυριακής στη ΝΕΤ ο Πέτρος Κόκκαλης-όχι ο υπουργός της θρυλικής ΠΕΕΑ-της Κυβέρνησης του βουνού το ’44 ρε! Ο ‘άλλος’. Ο συνώνυμος εγγονός του...
Σοβαρά...?
Και ποιός άραγε τόσα χρόνια επωάζει στο ημίφως τα ‘φίδια’..;
Ο μπάρμπας μου ο ψεύτης ;;
Ποιός χορηγεί φτηνα-[ως τζάμπα.. εισητήρια] στους ‘φιλάθλους’, ποιός διοχετεύει προσιτά στην τιμή ‘διαρκείας’, ποιός ζητά ανελλιπώς την στήριξη του Λαού του με καθε τρόπο και κάθε τίμημα τις δύσκολες ώρες;
Ποιοί τροφοδοτησανε με συνέπεια και οξυτητα τα γηπεδικά πάθη; Ποιοί δώσανε, όπως αποδεικνύεται ακόμη μια φορά με στοιχεία, δουλειά στα πιο ‘φιλόπονα’ μέλη τους; Στο όνομα ποιών εκβιάστηκε επί χρόνια η οργανωμένη Πολιτεία επειδή δεν διαθέτει γήπεδο ο περήφανος Λαός του Θρυλου, του Τριφυλλιού, κλπ ..;
Τι να λέμε τώρα; Ομφάλιος λωρος που δεν σπάει-μνημείο υποκρισίας και ανερμάτιστων ευχολογίων..
Απειρες προτάσεις που δεν υιοθετηθηκαν, αρκετες που γινανε νόμοι του Κρατους μα δεν εφαρμόστηκαν-ΟΛΑ υπό τη δαμοκλειο σπάθη του περιφημου ‘πολιτικού κόστους’>= μη φανεί πως οι πολιτικοί μας δε συμμετέχουν ολόψυχα στις λαϊκές γιορτές.

Τα μέτρα που τελικά έλαβε η κυβέρνηση ειναι σημαντικά μα λειψά: καμία ανοχή στη βία. Εμφαση στην πρόληψη-όχι σπέκουλα και μικροπολιτική στο αίμα που χύνεται.
Διάρρηξη των ‘ανίερων’ δεσμών-άρνηση συνδιαλλαγής με την τυφλή βία.
Χτυπήστε τους αρχηγούς τους-αναζητηστε τους ηθικούς αυτουργούς που σπρώχνουν τους χαπακωμένους πιτσιρικάδες στο μακελειό.
Τσεκάρετε ποιός διακινεί την παραμύθα στα γνωστά στέκια-ή μήπως δεν το ξέρετε..; Τιμωρηστε παραδειγματικά τους εμπλεκόμενους μπάτσους-[αν είναι η μισή αστυνομια, τόσο το χειρότερο για σας..].
Διαλύστε τις σφηκοφωλιές των ‘οργανωμένων’ [παρανόμων].
Εξοβελίστε απο το επαγγελματικό ποδοσφαιρο τις ομάδες των οποίων οι παράγοντες σχετίζονται με τα νοσηρά αυτά κυκλώματα.
Σταματήστε να αντιμετωπίζετε τους εξεγερμένους φοιτητές που αγωνιούν για το μέλλον τους σαν εγκληματίες ΚΑΙ τους φορείς της πιο άγριας τυφλής βίας σαν παρασυρμένα νήπια.

Δεν ξέρω, αν όπως υποστηριζε ο Μαρξ, «η βία είναι η μαμμή της Ιστορίας», ξέρω όμως πως «η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό σήμερα έχει εξελιχθεί σε δωρεάν φροντιστήριο της πιο ωμής και καταστροφικής παρανοϊκής βίας»!
Καιρός να το σταματήσουμε-όλοι.
Η νεανική ζωή που αφαιρέθηκε άδοξα, ας γινει ρέκβιεμ για αυτή την τρέλλα που απειλεί ποικιλότροπα το πιο ζωντανό κομμάτι αυτής της κοινωνίας.
Πρόσφατα-ένα ξημέρωμα, η ΝΕΤ προβαλλε μια καταπληκτική ταινία-μεταφορά ενός πολυσυζητημένου βιβλίου στην Αγγλία: Football Factory.
Συνισταται για όσους νοικοκυραίους δεν σκαμπαζουνε τίποτα από όσα συμβαίνουν στα πέριξ.
Δείτε το-τα λέει όλα!

YΓ. Προχτες το ξημερωμα στη Στοά στην Πατησίων, ο ομοφρονηματίας Γρηγόρης Ψαρριανός για χαρη του οποίου παραμέλησα για λίγο την ενδιαφερουσα συντροφιά μου, μου σπρέχαρε δυο ηχηρές κουβεντες στο ους για την υποκρισία.. και την θεσμισμένη πια θεσμική αδράνεια..των ’γνωστών’ σε όλους μας.. ανευθύνων της πολιτείας..

22 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ακομα στο Χρηστο συχναζει ο Ψαριας;

4/03/2007 02:17:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Τι να πω; Τα είπες σχεδόν όλα... Να συμπληρώσω μόνο ότι η ασχετοσύνη των περισσοτέρων που σχολίαζαν τα γεγονότα στα κανάλια φάνηκε ξεκάθαρα στην ουσιαστικά μηδενική αναφορά στο βιβλίο Football Factory και στην ομώνυμη ταινία. Ταιριάζουν κουτί στο φαινόμενο και όμως ελάχιστοι φαίνεται ότι τα γνώριζαν και τα δύο...Και, εντάξει, οι πολιτικοί σχολιαστές και οι μαϊντανοί δεν τα είχαν υπόψιν τους, αλλά το ίδιο συνέβαινε και με την πλειοψηφία των αθλητικών δημοσιογράφων. Τόση άγνοια πια;

4/03/2007 03:43:00 PM

 
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Εγώ όχι μόνο θα συμφωνήσω με το κείμενο (που είναι πληρέστατο) αλλά και με το σχόλιο του gazaka. Πράγματι όσοι εμφανίστηκαν σε κανάλια (αυτά διαρμοφώνουν συνειδήσεις) ή έγραψαν ήταν άσχετοι. Ή μάλλον έτσι φάνηκαν προκειμένου να έχουν θέμα. Δεν μπορούσαν να μιλήσουν για μια ολοφάνερη κατάσταση που βιώνεται εδώ και δεκαετίες, ούτε ήθελαν να δουν τις δικές τους ευθύνες αναφερόμενοι στη δημοσιότητα που δίνουν στα επεισόδια.

Έχει αποδειχθεί στο εξωτερικό περίτρανα ότι όταν ένα επαναλαμβανόμενο συμβάν δεν έχει δημοσιότητα εθνική τότε περιορίζεται. Δείχθηκε ότι η προβολή ανατροφοδοτεί τη βία (όπως ισχύει με τους κουκουλοφόρους). Και για να μην κατηγορηθώ δεν κάνω λόγο για λογοκρισία, αλλά για αυτολογοκρισία.

4/03/2007 07:21:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Ωραίο ποστ, αλλά διαμαρτύρομαι εντόνως: γιατί μπερδεύεις την παράγκα με την ...καλύβα; :-)

4/03/2007 09:19:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Το ποδοσφαιρο εκτονωνει ή αναπαραγει τη βια;

Ιδου το μεγαλο ερωτημα!

Απ΄οποια θεση και να το προσεγγισεις, απ΄οποια χαραμαδα και να το κοιταξεις, οποια απαντηση και αν προσπαθησεις να του δωσεις κινδυνευεις να πεις μαλακιες.

Η βια παραγεται μεσα στην κοινωνια, απο την πιεση που ασκουν ο νομος, οι παραδοχες και οι συμβασεις σε ολα τα επιπεδα του βιου: κοινωνικο, πολιτικο, εργασιακο, οικογενειακο, διαπροσωπικες σχεσεις και το μουνι της μανας.
Απ΄οσα σε κλεινουν απο παντου και δεν μπορεις να διαχειριστεις διεξοδικα.
Γι΄αυτο ο πολιτισμος εχει επινοησει βαλβιδες ασφαλειεας που εκτονονουν την πιεση με ελεγχομενο τροπο.
Το τοπι ειναι ενα απ΄αυτα, το πιο βασικο!
Υπαρχουν πολλων ειδων τοπια και ολα εχουν μεσα αερα.
Η θρησκεια, οι τεχνες, τα μπουρδελα ειναι μερικα απ΄αυτα.
Ομως το τοπι που ειναι στρογγυλο εχει αποδειχτει το πλεον καταλληλο για την περιπτωση.

Τι ειναι το ποδοσφαιρο;
Η στιγμη του ψευτικου μεσα στο αληθινο, ειχα διαβασει πριν 25 περιπου χρονια σ΄ενα “περιθωριακο” Πειραιωτικο εντυπο (“Η Νυχτα”) .
Είναι όμως τοσο …σοφα επινοημενο που για μεγαλους πληθυσμους ανθρωπων μοιαζει η στιγμη του αληθινου μεσα στο ψευτικο;
Όπως και ναχει, σε σχεση με ότι αφορα την εκτονωση της κοινωνικης βιας το ποδοσφαιρο εχει αποδειχτει ότι αποτελει το καλυτερο αμορτισερ για να φτανει η βια εκτονωμενη στο κοινωνικο σωμα.

Το συνθημα των μωρων “εξω η βια από τα γηπεδα” είναι περα για περα ανεδαφικο!
Και το να εκστομειται, το συνθημα αυτό, από νοικοκοιραιους δεν χρηζει σχολιασμου, το να διακυρισεται από ποδοσφαιρικους παραγοντες αντιλαμβανεται κανεις ότι αποτελει υποκρισια, το να προβαλεται από πολιτικους συνιστα λαϊκισμο: όταν όμως αυτό λεγεται από αστυνομικους για συνδικαλιστικους λογους καθισταται επικινδυνο !

Τα γηπεδα είναι σχεδιασμενα με τετοιο τροπο ώστε οι φιλαθλοι να εχουν στραμενη την προσοχη τους στο κεντρο και τα νοτα τους γυρισμενα στην πολη !!!
Μοιαζουν με εκεινα τα “δοχεια” εξουδετερωσης των εκρηκτικων (βομβων), που κατευθυνουν ελεγχομενα την εκριξη προς τα πανω.


Που θα κατευθυνθει η βια και με ποια μορφη θα εκδηλωθει όταν αποκλειστουν από τα γηπεδα αυτοι που είναι αποκλεισμενοι από τη ζωη;
Το μονο σιγουρο είναι ότι η βια θα μετακομισει παντου, στο σπιτι, στη γειτονια, στο σχολειο, στο δρομο στην πολύ πιο ωμη της εκδοκη απ΄αυτή που απανταται σημερα.

Ας κλεισουν λοιπον δοκιμαστικα για εξι μηνες τα γηπεδα και οι στατιστικολογοι οι εγκληματολογοι, οι κοινωνιολογοι, οι ψυχολογοι ας πιασουν χαρτι και μολυβι για ναχουμε να λογαριαζουμε!

Η υπαρξη παραγοντων στο τιμονι των ομαδων που εχουν λογο να αναπαραγουν την βια δημιουργωντας ιδιωτικους στρατους, η αντιμετωπιση του φαινομενου από τους πολιτικους με μοναδικο κριτηριο το κοντοπροθεσμο πολιτικο κοστος, η διαχειρηση του από την αστυνομια στο πλαισιο των συνδικαλιστικων της διεκδικησεων αποτελουν μερικα από τα συμπτωματα παθογενειας της κοινωνιας.
Ο ελεγχος και η διαχειρηση της βιας η οποια παραγεται μεσα στους κολπους της κοινωνιας ειναι προταρχικο καθηκον της πολιτειας.
Στις ανεπτυγμενες χωρες που το ποδοσφαιρο εχει αναπτυχθει με μοναδικο κριτηριο το οικονομικο κερδος η ποιοτητα του παραγομενου θεαματος του επιτρεπει καλυτερα να επιτελει τον κοινωνικο του ρολο.
Σε μια χωρα όπως η δικη μας που η ελλειψη πολιτικης βουλησης, ανικανοτητας και υποκρισιας αυτό μοιαζει πολύ δυσκολο, αν όχι ακατορθωτο να επιτευχθει.
Και οσο συμβαινει αυτό τοσο περισσοτερο το ποδοσφαιρο αντι για βαλβιδα εκτονωσης θα αποτελει μεσο αναπαραγωγης της βιας σε μια κοινωνια που εχει …χασει τη μπαλα!

4/03/2007 10:09:00 PM

 
Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Μπέος, Κούγιας, Μάκης Ψωμιάδης Μητροπουλαίοι, Κανελλάκηδες, Τροχανάς, Γούμενος, Μπατατούδης
...πράγματι, τα είπες όλα (κι αν έμεινε τίποτα, το συμπλήρωσαν οι από πάνω συσχολιαστές).

Μια ελάχιστη ένσταση/συμπλήρωση: τίποτα το "μοναδικό" και σ'αυτήν την ελληνική κατάσταση.
Ακούσατε προφανώς για τους νεκρούς στην Ιταλία πριν από λίγο καιρό - όπως παρακολουθήσατε τα επεισόδια της εκεί παράγκας, από το καλοκαίρι.
Γνωρίζετε πιθανόν για τις κομπίνες με τα στοιχήματα στη Γερμανία, όπως και τις νεοναζιστικές ομάδες που στρατολογούν (τι πρωτότυπο!) στα γήπεδα.
Πριν από λίγους μήνες, σκοτώθηκε ένας οπαδός της PSG στο Παρίσι, από τρομοκρατημένο μπάτσο που τον είχαν κυκλώσει χούλιγκαν. Είχε δημοσιευτεί τότε στον Τύπο λεπτομερής καταγραφή των χουλιγκανο-ομάδων, και χαρτογράφηση ανά θύρα και κερκίδες που καταλαμβάνουν. Βλέποντας από κοντύτερα αυτόν τον κόσμο, διαπίστωσα οτι τα "τυπικά προφίλ" διαφόρων τύπων χουλιγκάνων ταυτίζονται με αυτά για τα οποία γίνεται λόγος στην Ελλάδα.
Κοινά φαινόμενα, κοινές αιτίες, κοινή απουσία λύσης. Σήμερα ανακοίνωσε ο Ορφανός οτι θα κλείσει τους οργανωμένους συνδέσμους, ή κάτι τέτοιο. (Τάπαν κι εδώ για τα "κλαμπ" των οπαδών της PSG. Μετά ένα δίμηνο, ένα άλλαξε όνομα κι ένα έσπασε στα δύο. Τα ίδια παπάρια να περιμένετε και στην πατρίδα.) Φυσικά, τίποτα δε θ'αλλάξει στ'αλήθεια. Ραντεβού στο επόμενο φιλάθλιο μαχαίρωμα...

4/03/2007 10:27:00 PM

 
Blogger basik-ly said...

Μα τι θα απογίνουν όλοι αυτοί που ζούνε από τις ΟΠΑΔΙΚΕΣ εφημερίδες και την παρασιτειάδα;
Είναι δυνατόν να θέλουν να παταχθεί ο πολεμοχαρής οπαδός; Θα κάνουν τα πάντα να αρνηθούν την ύπαρξή του.

4/03/2007 11:41:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Τα λόγια περίσσεψαν όντως...

Τα είπες όλα.

Την καλημέρα και τις ευχές μου.

4/04/2007 10:22:00 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Μιας και τα είπες όλα και μας και ο καθένας έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, πόσο μάλλον επιλογής του ονόματός του, μήπως μπορούμε, όταν αναφερόμαστε στον γιο του ιδιοκτήτη της πειραϊκής ΠΑΕ να ΜΗΝ τον αποκαλούμε με το όνομά του παππού του;

4/04/2007 03:30:00 PM

 
Blogger the BluElephant said...

‘μπάτσοι, πάτρωνες και συνοδοιπόροι. ένας-ένας και με τη σειρά του.’
και όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες….

4/04/2007 10:12:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

παντώς επειδή αναφερατε ταινίες το να δείς την οκονομική κ πολιτική του πλευρά είναι ένα θέμα.αλλά δεν το τελεώνει. παντά ένα ερώτημα θα είναι για ποιό λόγο κάποιος θα πάρει συμμετάσχει.είναι εύκολο να δούμε κάποιον ως υποχείριο, καταναλωτή, ανδρείκελο αλλά τελικά τι μας ελκύει σε αυτή τη βία. κάποιοι φιλόσοφοι θα έλεγαν απλά η φύση μας αλλά ευτυχώς υπάρχουν συνήθως και άλλοι λόγοι.
απλώς να θυμήσω μια πολύ σημαντική βρεταννική ταινία , το 'I.D', στα ελληνικά αν θυμαμαι καλά ήταν 'Χωρίς ταυτότητα', για το πως ένας μπάτος αντερκοβερ εισχωρεί σε ποδοσφαιρικό κλάμπ χούλιγκαν και στο τέλος καταλήγει στο να διαλύσει τη ζωή του και να καταλήξει μαζι με αυτούς που αρχικά κυνηγούσε.και μάλιστα, και εδώ έρχομαι σε αυτό που έγραψες σουι, η ταινία καταλήγει να δείχνει το πρώην μπάτσο να έχει παρατήσει και το κλάμπ, μετά τη διάλυση του από την αστυνομία και να έντάσσεται σε νεοναζιστικές ομάδες.που στη αγγλια με σβάστικες!
το αυγό του φιδιού έχει πάντα κάτι βαθιά σάπιο κάτω από την επιδερμίδα.
αλλά το συνεχίζουμε..

4/05/2007 01:02:00 AM

 
Blogger Man on the moon said...

συμφωνουμε απολυτα.

4/05/2007 01:55:00 PM

 
Blogger Man on the moon said...

και επειδη πολλοι/ες μιλουν για αποκλεισμενους απο τη ζωη. προσωπικα στα 20τοσα χρονια γηπεδικης καριερας εχω να δω παρα μα παρα πολυ καιρο αποκλεισμενους της ζωης στα γηπεδα. ολοι/ες με τη δουλεια τους, την οικογενεια τους, τις παρεες τους... δεν θα τους δωσω πολιτικο στιγμα απο την στιγμη που δεν αυτοπροσδιοριζονται ετσι. δεν θα βοηθησει στην κατανοηση το να θεωρησω πως καποιος τα σπαει στο γηπεδο για τα 650 βασικου μισθου και οχι γιατι θελει να γαμησει πχ τους γαυρους η τους βαζελους. αυτα ειναι που περιπλεκουν την κατανοηση του φαινομενου.

δεν ειναι το ιδιο η ελλαδα με την αγγλια για να βοηθησει το εργοστασιο ποδοσφαιρου. η αγγλια ειναι κοινωνια με περισσοτερες ανισοτητες και η ελλαδα μια κοινωνια σε υπνωση χωρις πραγματικους εξεγερμενους αλλα με πιονια (ειτε φοιτητες θυματα παραταξεων ειτε χουλιγκαν θυματα νταβατζηδων).

το ποδοσφαιρο ειναι ενα αθλημα, απο τα πιο ομορφα. το αν εχω στραμενη την πλατη μου στη πολη το θεωρω ασχετο. αλλωστε και στο σινεμα παλι στο κεντρο κοιτω με την πλατη στραμενη στην πολη... και στο θεατρο το ιδιο... παντου οπου χρειαζεται να εστιασω την προσοχη μου καπου, γυριζω την πλατη μου καπου αλλου.

ας μην κατηγορουμε το ποδοσφαιρο για το νταβατζιλικι τριτων.

4/05/2007 02:03:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

από τα καλύτερα ποστ στο θέμα, άλλωστε πάντα έτσι γράφεις και πεθαίνουμε από ζήλια!... :)

Σου Εύχομαι Καλές Γιορτές, καλή ξεκούραση. Υγεία!

4/06/2007 07:51:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
θειοσ Ιςιδωρασ
α) ετσι φαινεται...
β) το δευτερο κομμεντ σου ρε μπαρμπα ήτουνε τοποθετησις ολοκληρος...;-)
προφανώς και συμφωνάω!
σημειωνω-σταχυολογωντας:
"Γι΄αυτο ο πολιτισμος εχει επινοησει βαλβιδες ασφαλειεας που εκτονονουν την πιεση με ελεγχομενο τροπο.
Το τοπι ειναι ενα απ΄αυτα, το πιο βασικο!
Υπαρχουν πολλων ειδων τοπια και ολα εχουν μεσα αερα.
Η θρησκεια, οι τεχνες, τα μπουρδελα ειναι μερικα απ΄αυτα."
Καλά όλα τα άλλα..
Αλλά ΠωΣ δλδ έχουνε 'αέρα' τα μπουρδελα ρε Θείο..;;
Για πε και σε μας που δεν το πολυ-κατέουμε το ζήτημα.. LoL
Σε φχαριστω βεβαια για την βαρυσημαντο εν γένει σύνολη αναλυση σου!

ΥΓ1.
Μηπως να σ' ανοιξω και γω κανα παραρτηματάκι..;;
ΥΓ2.
Λέω να παω να πιω κανα ξυδι ... διπλα στο πειρατικό του 'καπταιν Τζίμη' κάποια στιγμή.. [έχω καμποσα φεγγαρια να περασω και δεν ξερω αν υπάρχει ακομα..]
LoL, LoL..

4/07/2007 02:18:00 AM

 
Blogger suigenerisav said...

@
gazakas
Όντως. " ελάχιστοι φαίνεται ότι τα γνώριζαν και τα δύο".
ναι η άγνοια, ειναι απροσμέτρη-πάνε σετάκι με την καφρίλα


@
ο δείμος του πολίτη
ήμουν σχεδόν σιγουρος πως θα συμφωνούσες, φίλε..


&
πάνος said...
Λογικη η 'διαμαρτυρια' σου!
Ανακαλώ, λοιπόν.. και δηλώνω σεβασμο στις Καλύβες-με τα παραπήγματα, τι γινεται..;
Εχω και κει καποια υποχρεωση προσοχής;;
:-)


@
Μαύρο πρόβατο
προσυπογραφω την προσθηκη σας.


@
basik
"Μα τι θα απογίνουν όλοι αυτοί που ζούνε από τις ΟΠΑΔΙΚΕΣ εφημερίδες και την παρασιτειάδα;"
έλα ντε..


@
argyrenia
τις αγωνιστικές μου ευχές


@
Λάμπρος Τσουκνίδας said...
"(...) μήπως μπορούμε, όταν αναφερόμαστε στον γιο του ιδιοκτήτη της πειραϊκής ΠΑΕ να ΜΗΝ τον αποκαλούμε με το όνομά του παππού του;"
Δεκτο-μπορούμε


@
the BluElephant said...
"και όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες…. "
ΠΕΣΤΑ ρε Τζιμάκο...!


@
nino 7047 said...
"παντά ένα ερώτημα θα είναι για ποιό λόγο κάποιος θα πάρει συμμετάσχει.είναι εύκολο να δούμε κάποιον ως υποχείριο, καταναλωτή, ανδρείκελο αλλά τελικά τι μας ελκύει σε αυτή τη βία. κάποιοι φιλόσοφοι θα έλεγαν απλά η φύση μας αλλά ευτυχώς υπάρχουν συνήθως και άλλοι λόγοι.
(...)
το αυγό του φιδιού έχει πάντα κάτι βαθιά σάπιο κάτω από την επιδερμίδα.
αλλά το συνεχίζουμε.."
βαθεια τα ερωτηματα που θετεις αγαπητε φίλε..
φοβαμαι πως τα μπλογκ δεν ειναι γιαυτά..
ισως με κανα Aberlour, Clynelish άντε και κανα Balvenie συντροφιά να τα δούμε, αμα μας έρθεις..
;-)


@
Man on the moon said...
"συμφωνουμε απολυτα."
δεν μπορω παρα να χαιρομαι λοιπόν.


@
Man on the moon said...
"δεν ειναι το ιδιο η ελλαδα με την αγγλια για να βοηθησει το εργοστασιο ποδοσφαιρου. η αγγλια ειναι κοινωνια με περισσοτερες ανισοτητες και η ελλαδα μια κοινωνια σε υπνωση χωρις πραγματικους εξεγερμενους αλλα με πιονια (ειτε φοιτητες θυματα παραταξεων ειτε χουλιγκαν θυματα νταβατζηδων)."
διαφωνω στην αναλυση αγαπητέ.

"ας μην κατηγορουμε το ποδοσφαιρο για το νταβατζιλικι τριτων."
δεν νομιζω πως το έπραξε κανεις.


@
ροΐδης said...
"από τα καλύτερα ποστ στο θέμα, άλλωστε πάντα έτσι γράφεις και πεθαίνουμε από ζήλια!... :)"
Αφηστε τα αυτά τα 'σαπια' καλε φίλε!
LoL
[σας ευχαριστω θερμοτατα για τα καλα σας λόγια...]
να εισαι καλά πάντα-θα κανα και καμια επίσκεψη απο το πάντα λαμπρό μαγαζι σου..
mutual admiration society, το καναμε δω μεσα μου φαινεται..!
;-)

4/07/2007 03:36:00 PM

 
Blogger Man on the moon said...

που διαφοροποιεισαι suigenerisav οσον αφορα την 'αναλυση' μου;

4/10/2007 12:28:00 AM

 
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Πώς να μη συμφωνήσω; Γίνεται με ένα τέτοιο post;

4/12/2007 10:44:00 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Χρωστάτε μιαν απάντηση στον archiviste. Την περιμένει.
Οταν βρείτε χρόνο, ανταποκριθείτε.

-nx

4/16/2007 08:59:00 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Είχατε ένα blog λέει κάποτε και γράφατε ωραία κείμενα

4/23/2007 06:45:00 PM

 
Blogger Rodia said...

Φοβερό ποστ :-) και μπράβο!

4/30/2007 03:45:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Παρέμβαση επί λεπτομερειών,που αν δεν υπήρχαν το κείμενο θα ήταν κάτι παραπάνω από...τέλειο!

1/ Μια "νεοναζιστική" παρέα υπήρχε στην Θ13,η περιβόητη "Ν.Ο.Π.Ο." αλλά ακόμη και η ανεξάρτητη έκδοση "ΘΥΡΑ 13- Η Ιστορία" δε κάνει λόγο! Θα πρέπει ν' αναρωτηθούμε γιατί τόση μελάνη για μια μεοψηφία,μήπως επειδή βόλευεε διαφόρους άλλους ώστε να ταυτίζουν ομάδες με ιδεολογίες/πολιτικές απόψεις;Μόνο που το Ελλαδιστάν δεν είναι Ιταλία.Εξάλλου τότε υπήρχαν κι οι "Green Devils" άκρως αντίθετης αντίληψης [sic!].Ο καπετάνιος τους διέλυσε όλους,μα όλους.

2/ Άλλο οι 'Misfits',άλλο οι 'Ghetto' που η Original (ευτυχώς!)τους απομάκρυνε από το πέταλό της...

3/ Το βιβλίο 'Football Factory' από τις εκδόσεις ΟΞΥ,αποτελεί το 1ο από μια 3λογία για το χουλιγκανιλίκι στην Αγγλία.Έχει εκδοθεί και το 2ο,ονόματι 'Κυνηγοί Κεφαλών' από τις ίδιες εκδόσεις. Αλλά η ταινεία,για όποιον έχει διάβασει το βιβλίο, είναι μια μεταφορά ελάχιστων από τα όσα μεταφέρει το βιβλίο,σε σημείο διαστρέβλωσης ακόμη και του περιεχόμενου του.

5/01/2007 01:49:00 AM

 

Post a Comment

<< Home