Ιστορίες με στρας, σκέψεις, ρεύσεις, παύσεις, τράς, αλλά χωρίς 'rush'...

Tuesday, January 22, 2008

μονομαχία στο OK coral

"Κακό χωριό τα λίγα σπίτια", έλεγε η συχωρεμένη η γιαγιά μου-και δεν είχε στο μυαλό της τα παραμάγαζα που δεσπόζουνε (;) στην οικονομική δραστηριότητα τα οποία κατοχυρώθηκαν κάποτε στη δημόσια σφαίρα από τα αστικά συντάγματα υπό τον ευφημισμό 'τέταρτη εξουσία'. Δημοκρατία δε καλείται το πολίτευμα, που: βγάζει πρωθυπουργό τον Καραμανλή-no matter what, τον Γιωργάκη αρχηγό του πΑΣοΚ-[no matter what..], τον Τσίπρα>οσονούπω αρχηγό των 'νέων', τους εργολάβους>ουσιαστικούς κυβερνήτες, τους mediaτορες>ατζέντηδες και ασφαλώς το Μάκη κήνσορα urbis.
"Δυό-δυό. Στη μπανιέρα δυό-δυό.."

Η γλώσσα, πάντως, παίζει περίεργα παιχνίδια.
Θέμα
τα και νούμερα, δημοσιογράφοι, 'ηρακλείς του δημοσίου συμφέροντος', παπαγαλάκια και πολιτικοί κρετίνοι, συναντιούνται με ανακριτές, τηλεοπτικούς χατζηαβάτες και ιαβέρηδες.
Ο τρισμέγιστος παλαιός συμφοιτητής μου Σπύρος-Άδωνης μου 'λεγε προχτές πως δεν προλαβαίνει να πιάνει μετερίζια..! Το προϊόν σας αγοράκι μου, και στο 'πα αυτό, είναι μπαγιάτικο! Απλά, υπάρχουνε πολλά κοροϊδα που -πιστεύουνε πως- ψωνίζουνε με εκπτωσούλα.
Ο έτερος-καραλαμόγιογλου δήλωσε με παρρησία: "Αυτή η υπόθεση άνοιξε με αίμα και θα κλείσει με αίμα". Σιγά παιδιά, θα λεκιάσει το μπάνικο φορεματάκι..
Μιλάμε για το τηλεοπτικό knightood ένα πράγμα!
[Btw, Μήτσο αν δεν έρθεις να προσκυνήσεις, 'θεματάκι' δεν έχει-στο λέω για να 'μαστε ξηγημένοι vasalάκο μου..]

Τα κανάλια μεταφέρουν.
Λύματα και βοθρολάσπη. Πολύτιμα αγαθά δηλαδή στον ανηλεή αγώνα για ισχύ.
Ο ένας, ο αδέκαστος Δημοσιογράφος, μιλάει το Λαό για το φίλο ΤΟΥ. Φαντάσου, δλδ, και να 'τανε εχθρός του πως θα του φερότανε.
Το αγλάϊσμα της ενημέρωσης, το 'αδέσμευτο ίνδαλμα' με προυπηρεσία στην εκτέλεση συμβολαίων κοινωνικής και πολιτικής εξόντωσης που αν τον είχε πάρει πρέφα η Καμόρα θα τον είχε πάρει στο Τσίκαγκο για σεμινάρια στα στελέχη της..
Για τον προαναφερόμενο γαβρο/ρουφιάνο που διακινεί ντι-βι-ντι εξαγοράζοντας συναίνεση από την -υποτιθέμενη- μόνη νόμιμον ως προς το σύνταγμα εξουσίαν δια την επικράτεια, δεν υπάρχουνε λόγια.. Ο τσάτσος που σ' αυτή τη ζωή τα 'χει κάνει ΟΛΑ.
Στο περιθώριο όλων αυτών, περιφέρονται μαύρες σακούλες σε αδιευκρίνιστες τροχιές μεγίστης εντροπίας, βουλευτές-πρώην αθλητές και νυν καμμένοι διαμεσολαβητές, καρχαρίες-εργατολόγοι και κάτι φίλοι ακόμη που περισσέψανε στον premier αφού κόψανε τον καφέ στο Βυζαντινό γιατί κάνει εσχάτως κακό στην υγεία..

Έχεις μια χώρα να ασχολείται με ένα αντιαισθητικό χοντρομαλάκα που αφού καταχράστηκε ότι τυχόν του βρέθηκε: μπικικίνια, κάτι κακομοίρες ψωλέτες στο μαγαζί που του δώσανε να παίζει, την εμπιστοσύνη (;) του φίλου του στο σπίτι με τους ευζώνους. Τη μια μέρα τα ΄πινε στη Μυτιλήνη στο ουζερί "το μπαλκονάκι" (sic) και την άλλη φούνταρε. Τι να πει κανείς..
'Εκεί ψηλά στον Υμηττό-υπάρχει κάποιο μυστικό', λέγανε τότες .
Εδώ-βαθειά στο ντι-βι-ντι, έχει πολύ-ΠΟΛΥ ζουμί.. Που 'ναι, που 'ναι το δαχτυλίδι, ψάξε-ψάξε δεν θα το βρεις..
Κάπου άκουσα πως απέναντι από τον εθνικό κήπο ανοίγουνε βιντεο-κλαμπ. Η θεματολογία είναι λίγο μονότονη, αλλά δε βαριέσαι. Γιατί δλδ, ο Περράκης είναι πιο πρωτότυπος;;
Unbearable boredom!
Στη χώρα του χωρίς.

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Πόσο πολύ χαίρομαι και πόσο πολύ έχω ηρεμήσει από τότε που 'έκλεισα' το ρημαδιασμένο NOVA δεν περιγράφεται...μπορεί να μας πηδάνε φορολογικά εδώ στη Γηραιά Αλβιώνα αλλά τουλάχιστον αυτά τα 5-10 καθημερινά πράγματα - τηλεόραση, μιά βόλτα στο πάρκο, ένα χαμόγελο στο δρόμο, ένα ευχαριστώ από την κυρία που της κράτησες την πόρτα για να περάσει, εμένα τουλάχιστον, μου αρκούν για να νιώσω πως ζω σε μια πολιτισμένη χώρα. Χωρίς να θέλω να προκαλέσω τους υπερασπιστές της άποψης πως η ζωή στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας είναι ωραία επειδή π.χ. έχεις όλα τα αγαθά στα πόδια σου, αμέτρητα εστιατόρια-μπαρ-καφε κλπ για να μη βαριέσαι, αναρωτιέμαι πως διάολο μαζευτήκαμε μισή Ελλάδα σε ένα εμβαδο μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων με αποτέλεσμα το πράσινο να το βλέπεις μόνο με κυάλια και να περνάς το 1/4 της ημέρας μέσα στο μποτιλιάρισμα. Για να μην πιάσουμε το θέμα της συμπεριφοράς μας προς τους συνανθρώπους μας ή το εξευτελιστηκά χαμηλό επίπεδο των τηλεοπτικών καναλιών όπου ο/η κάθε καραγκιόζης (ή Χατζιαβάτης όπως λες και εσύ) αποκτά αυτομάτως διδακτορικό δίπλωμα από τις 6 και μετά στα θέματα του δελτίου, παραδίδοντας παράλληλα δωρεάν μαθήματα ηθικής. Πώς διάολο τα καταφέραμε από πρωτοπόροι του πολιτισμού και των γραμμάτων να μιλάμε για ένα ροζ ντι-βι-ντι επί ένα μήνα, εμένα δεν το χωράει ο νούς μου. Για φαντάσου δηλαδή τι θα συνέβαινε εάν υπήρχαν ντι-βι-ντι στην αρχαία Ελλάδα...

1/22/2008 04:18:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Εκείνο που αναρωτιέμαι είναι αν υπάρχει τέρμα σε αυτή την κατρακύλα και πώς θα είναι η επόμενη μέρα
είναι πολύ θολό το τοπίο και εκείνο που δεν ξέρουμε είναι πόσο οριακό είναι

1/22/2008 09:02:00 PM

 
Blogger Ασμοδαίος said...

Τα σχετικά με το θέμα έχουν αναλυθεί-σκιαγραφηθεί πολλάκις και με τρόπο ικανοποιητικό -όπως και εδώ. Το ζήτημα είναι αυτό που λέει και ο travelling engineer: τι θα προκύψει από αυτό το -κατά Τσούκα- ελληνικό Σουσουρλούκ.

Πάντως, είναι αξιοθαύμαστη (θαυμάζω=απορώ) η παραμονή κάποιου σε αυτήν τη χώρα του χωρίς, όταν υπάρχει διέξοδος, την οποία αυτός δεν ακολουθεί.

ΥΓ: Σκλάβος των applications του facebook, ε; :-)

1/22/2008 11:00:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Evge, kataplhktiko keimeno!!!!!!! Kata t'alla, oso asxoloumaste me ta DVD's kai tous tv_gladiators, ta dasakia mas phgane gia devtero founto - meta to kalokairino... Eimaste h monh xwra sthn EC pou den ypograpse thn anadaswsh!!!!
Keep up the good work!!!!

1/23/2008 04:42:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Λοιπόν εχουμε και λεμε
1. Για να στηριξω τις ματαιοδοξες και ιμπεριαλιστικές τακτικέςσου στο Khood θελω α)2000 φλουρια β) τη Βιλμα γ)το "θεματακι' στο πιατο και λογαριασμό πληρωμένο

2. Αμα θελεις παρε την ΚΥΠ να ρθει να καταγραψει τη συναντηση/συνευρεση με το θεματακι. Να κονομισεις και συ.

3. Το σκηνικο αποκαλυφθηκε. Οι κηνσορες ξεκατινιάζονται. Βαπορακια των εργοδοτων/επιχειρηματιων/προμηθευτων του Δημοσιου- οι δημοσιογράφοι. Τα 5,5 ειναι λιγα, πολυ λιγα. Εχουμε και αλλα στην off shore Πλευρά. Ο γαβρομουνίδης εχει άσσους στο μανικι. Να δουμε ποσους και ποιους θα βγαλει/δωσει...

ΥΓ ρε μ@λ@κ@, δωσε κανα φλουρι να την πεσω στο wall του απεναντι...

1/25/2008 01:28:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Αφιερωμένο σε ολους τους μαιντανούς-προσκεκλημένους των Εκπομπών του, και στα Γερμανικά νουμεράκια που έχουμε κάνει όλοι μας εκτός από τον Μάκη με την βίλα και το Καγιέν..

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 1954.

>>27-12-1973>>ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΔΙΑ ΦΟΙΤΗΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
>>17-12-1974>>ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ .
>>21-12-1977>>ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ(ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
>>1-1-1982 >>ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΤΕ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ.
>>8-4-1982>>ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.
>>18-11-1982 >>ΕΜΗΝΥΘΗ.
>>6-4-1983 >>ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ 625 Τ.Π. (ΙΩΑΝΝΙΝΑ).
>>6-4-1983>> ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ, ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ BΑΡΕΙΑ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΣΙΝ.
>>25-3-1985>>ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ. ΕΚΡΙΘΗ ΙΚΑΝΟΣ Ι1 ΓΙΩΤΑ ΕΝΑ).
>>13-8-1985>>ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Μ. (ΣΠΑΡΤΗ).
>>13-8-1985>>ΕΚΡΙΘΗΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΝ Ι5 (ΓΙΩΤΑ ΠΕΝΤΕ), ΩΣ ΠΑΣΧΩΝ ΑΠΟΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ). ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 166/ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

1/25/2008 01:53:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
angelos
σας ζηλεύω και το ξέρεις-όντως εκεί η ζωή κυλάει σε άλλους ρυθμούς..

@
traveling engineer
Η λογική του βαρελιού είναι ο πάτος-το δικό μας, όμως, δείχνει άπατο..

@
ασμοδαίος
α) υπάρχει..;
β) Σκλάβος. Τωόντι. Αλλά μόνο ενός συγκεκριμένου αpp ;-)

@
μιουμιου
εσένα θα στα πω από κοντά-βαριέμαι να γράφω .. :-)

@
ανώνυμον-1 (προβοκάτορα)
πολλά θέλεις..
LoL

@
ανώνυμον-2
μη γραφετε τέτοια και πατήσει καμιά κρισάρα από την αγανάκτηση του ο ψυχωσικός λεχρίτης..

2/01/2008 10:46:00 PM

 

Post a Comment

<< Home