Ιστορίες με στρας, σκέψεις, ρεύσεις, παύσεις, τράς, αλλά χωρίς 'rush'...

Monday, October 08, 2007

Μια ματιά στο Κίνημα-μια βραδιά στο λούκι.. Η πολιτική και οι πόλοι

Το 'χουμε χάσει τελείως, έτσι ;
Έρχεται ο Μπένι το μετεκλογικό ξημέρωμα και κάνει μια εμφάνιση στο Ζάππειο-που τύφλα να 'χει ο Φράνκι στα ντουζένια του.
My way.

Ρίξε πράσινο στη νύχτα-ρίξε λάδι στη φωτιά.. Ξεσπαθώνει και το σημιταίικο, παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις ο καθηγητής, πάει να το πάρει αέρα το ματσάκι..
Ελα, όμως, που καταπως ωραία ξηγάει ο καλός μου πασόκος-φίλος [που δεν βγήκε στην Α' Αθήνας τούτη τη φορά..], ο homo-pasocus είναι μυστήριο ον.
Είναι κολλημένος με τη μπάλα-κάνει μόνο τεστ-Παπ και στο Σημίτη με βαριά-βαρύτατη καρδιά υπέκυψε, και ποτές του δεν τον αγάπησε στ' αλήθεια τον κινέζο..
Διαβάζει, έστω και κρυφά-ή θα 'θελε- το Royalty, το The Crown και δεν ξέρω και γω τι άλλο απ' αυτά που μολογάει ο marqui-de-Zampouni(s)..
[Δλδ, θέλει τον Παπανδρέου του ρε παιδί μου!]
Όταν δε ο Γιωργος ζήτησε με σπασμένη φωνή και κείνο το παρακλητικό ύφος"μια δεύτερη ευκαιρία"-οι μισοί πρασινοι συγγενείς μου [που παρεμπιπτόντως φέτος είτε ως ΠΑΣΟΚ, είτε ως ΠΑΟ, δεν είναι η χρονιά τους..], πέσανε στα πατώματα. ΟΧΙ στο χοντρό, το σφετεριστή, τον άρπαγα, τον ..
Και μένω να σκέφτομαι, τι 'ναι ρε παιδιά ένα κόμμα εξουσίας-γκόμενα να την παρακαλάς να σε δεχτεί πίσω..?
[και το λένε γλαφυρά στο χωριό μου: παρακαλετό μουνί-ξινό γαμήσι..]

Από τότε, όλη η Ελλάδα χορεύει το 'μακρύ ζειμπέκικο' του Κινήματος.
Αυτό πια δεν είναι κόμμα, η Καίτη Γκρέϋ με το Στέλιο είναι στα ντουζένια τους. Λαϊκό πρόγραμμα με αξέχαστες επιτυχίες και χιτάκια στα καπάκια.
Βγαίνει ο πρόεδρος του πανελλήνιου σοσιαλιστικού κινήματος-αυτού που οσονούπω χτυπάει εκλογικά ποσοστά 1977, και κάνει την αυτοκριτική του: φταίω εγώ, λέει, που δεν τους γ@$**& τα πρέκια.. (των διαφωνούντων).
Μιλάμε για ΤΗΝ βαθειά αυτογνωσία.

Στην άλλη μεριά του λόφου, ο χοντρός έκτοτε προσπαθεί να πείσει την Ελλάδα πως δεν ήτανε στημένο το σκηνικό από πριν-απλώς πέρναγε από το πάρκο Κυριακή βράδυ αργά με μια γκόμενα και δυο δίπιττα σουβλάκια, είδε φως και μπήκε.
Τυχαία δε ήρθανε και κάτι κανάλια και έγινε χωρίς πρότερη συννενόηση ντόρος!
Σαφές και γνωστό τοις παντάπασι.
Ο άνθρωπος αυθόρμητα λειτούργησε και μιας και έτυχε προσφέρθηκε να βγάλει το κόμμα από την κρίση. Αν και συνταγματολόγος-δεν λειτούργησε συντεταγμένα, (λέει)..
Και ορθά, όταν του προσήψαν πως μέμφεται τον ΓΑΠ για "ανίκανο"- απάντησε"ας με λένε και μένα ανίκανο" ;-)
Από την άλλη, οι βαρόνοι του μαγαζιού που βαράει διάλυση και έχει βγάλει στις προθήκες αυτοκόλητα '(ξε)πωλείται μισοτιμής', βρίσκονται σε θέση-κλειδί.
Σου λέει: να πάμε με τον πανύβλακα που πήρε τη λευκή επιταγή το 2004 από τον κοντό και ξέχασε να περάσει από το ταμείο να την εξαργυρώσει Η.. (ή).. να τοποθετηθούμε δίπλα στον ζωντανό οδοστρωτήρα, τον άνθρωπο-ανακόντα που τοιμάζεται να μπουκάρει στη Χαρ. Τρικούπη 50 και να τα κάνει όλα ίσωμα (;)
Προσωπικά, πιστεύω πως κάνει κόλπα που ούτε ο αλήστου μνήμης Τζιμ ο Τίγρης δεν θα μπορούσε να κάνει στην πλατεία Αββησυνίας! Καταβρογθίζει γουρουνόπουλα, τη βγάζει έξω και τη δείχνει και παθαίνουνε λαλά οι αντίπαλοι, κλπ

Κάτι στελεχάρες λοιπόν κλείσανε εξαρχής θέση στο σχήμα της νέας διεύθυνσης-και οι ρέστοι (πιθανώς πιο γατόνια-ή απλώς με μεγαλύτερα αποθέματα ψυχραιμίας..) μείνανε να συλλογάνται την πλατφόρμα και τους όρους της διαπραγμάτευσης τους. Σου λέει, που θα μπούνε τα ονόματα μας στη μαρκίζα.. ΠΟΙΟΙ άλλοι θα τραγουδήσουνε μαζί μας στη σαιζόν, και βέβαια αν θα πάνε με μεροκάματο ή με ποσοστά.
Φάγανε μερικοί και μπιφτεκάκια στου άλλου του χοντρού-του απρόβλεπτου συνονόματου εγγονού του δικτάτορα της περιόδου '25-26, ο -και ποιητής- Κωστής Σ. όμως δεν έκανε join τους γαλαζοαίματους και πήγε και 'στησε δικο του μπαϊράκι.
Προσωπικά, εκτιμώ απεριόριστα τον ηγούμενο του αποκαλούμενου 'τρίτου πόλου' για δύο καίρια ζητήματα: για τα ζάρια που φέρνει στις πόρτες και τον τσαμπουκά του στις γκόμενες που θηρεύει-ακόμη και όταν τρώει πίτα.
Εξάλλου, "παπά παιδί-διαβόλου εγγόνι"..
[Δεν γνωρίζω αν αυτά είναι επαρκή χαρακτηριστικά για αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης-αλλά σάματις και το να κάνεις καλό τζόκινγκ και να λες καλαμπούρια για τις νέες τεχνολογίες είναι καλύτερο ..;]
Τεσπα, για όλα αυτά με τον μπόχαλο υποψήφιο πιστώνεται βασικά μια παρέα στο γνωστό καφέ-ρεστωράν της Φιλοθέης-για να επιβεβαιωθεί πως την ιστορία τελικά "τη γράφουνε οι παρέες'..
Αχιλλέα, αγόρι μου μια μέρα θα σε γράψει η ιστορία-να 'σαι σίγουρος..!

Κατόπιν, πέφτει σα βόμβα-η είδηση που έκανε πάταγο στη Μύκονο και στο Ν.Ο.Β [-Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης]: η υποψηφιότητα Τζιώτη.
Τόπο στα νιάτα, ρεε μπισμπίκηδες!
Ο νέος πασόκος είν' εδώ-έχει πόρσε, σπουδές σε πανεπιστήμιο της IVy League και αγωνιά για το κόμμα-"σήκω Ανδρέα για να δεις, τα παιδιά της Αλλαγής"!

Μετά απ' όλα τούτα, γίνονται ρόϊδο στο κίνημα, ο Ρέλος δίνει το μέτρο της σοβαρότητας τους, στο ΣυΡιΖα πάνε τοίχο-τοίχο [σύρριζα] μπας και σκάσει κανά σκηνικό ακόμη, τύπου (υιού) Βούτση-απαλλοτρίωσης, κλπ, ο μπαρμπα-Γιώργος στέλνει επιστολές στον Αλέκο-γιατί είναι ρομαντική ψυχούλα, το χρυσό μου..
Γιαυτό έχει μαζέψει στο πλευρό του όλα τα μπουμπούκια-τον Άδωνι τον πάλαι συμφοιτητή μου, το γιο-Πλεύρη, το Μάκη το Βορίδη. Ο Μάκης ο Μανάβης μόνο λείπει από την Τούμπα και ο Περίανδρος για να συμπληρωθεί ο σεπτός ΛΑόΣ του βόδι-builder..
Εκ παραλλήλου ο premier, ακούω, προτίθεται να ανακηρύξει σε εθνική-κομματική εορτή του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου, σε περίπτωση που καταφέρουνε στο ΠΑΣοΚ να βγάλουνε τον καλό άνθρωπο..
Σου λέει, λογικότατα: με Γιώργο, πάω και για τρίτη α-βα-βά..

Μετά από όλα τούτα, δουλειά πιάνουνε οι παρατρεχάμενοι στα πράσινα επιτελεία.
Οι μεν ορμηνεύουνε τον πρόεδρο του κινήματος να κάνει ένα μίνι-πραξικοπηματάκι στην κοινοβουλευτική ομάδα. 'Αλλο δλδ που δεν τους πέρασε..
Μετά, ρχεται ο -δευτερότοκος- πρίγκηψ της δυναστείας και λέει στον Εισαγγελάτο "το δαχτυλίδι ήταν θαμπό..".
Τι λε ρε μάστορα; Και το αδερφάκι σου γιατί το 'βαλε με τη μια στον παράμεσο-σα γκόμενα που 'δε το μονόπετρο και κατέβασε το στρινγκ με τη μια..;; Όταν το ζαχάρωνε ήτανε ωραία και μετά που 'κατσε ο βιασμός έφυγε η λάμψη και 'μεινε το μπακίρι..;
Οι δε του Μπενι καντηλιάζουνε τους προεδρικούς-γιατί πάνε ενάντια στη βούληση του αρχηγού: αυτό το κόμμα, δεν χαρίζεται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται..!
[τούτη η φράση διαβάζεται με χαρακτηριστική ΄έρρινη χροιά φωνής Ανδρέα Παπ-ή άντε Μητσικώστα για όσους πιτσιρικότερους την έχουνε λησμονήσει...]
"Μας απειλούν", λέει, "τα συμφέροντα"..
Ρε φουκαρά, τα 'συμφέροντα' μαζί σου δεν πάνε ούτε για καφέ στη Μηλιώνη, όχι που θα καταδεχτούνε να σε απειλήσουνε κιόλα.
[Btw, η πιο ωραία ατάκα που 'χω ακούσει για το περιβάλλον ΓαΠ, συνδέεται με το royalty.
Γιατί θα μείνει γνωστή στην ιστορία η οικογένεια Γερουλάνου; Γιατί πρωταγωνίστησε στην πτώση των δυο κορυφαίων δυναστειών: των Γλύξμπουργκ & των Παπανδρέου [και ο νοών-νοείτω..
]

Και μετά απ' όλα αυτά βρίζουνε και οι μεν και οι δε το Σημίτη που δεν πήγε στη μάζωξη που αποκαλούνε 'εθνικό συμβούλιο' να τονε μπινελικώσουνε και εκ του σύνεγγυς...
Λες και δεν τους έδωσε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια κοινοβουλευτική θητεία που γνώρισε ποτέ η σύγχρονη Ελλάδα-περίεργο πράμα αυτοί οι πασόκοι: στο τσουβάλι δε χωράνε-στο κοφίνι περισσεύουνε..
Μόραλ κονκλούζιον: το ΠΑσΣΟοόΚκ είν' εδΔώ, ενω-μέ-νο δυνατοό..
Η συνέχεια στα προσεχώς.

ΥΓ.> Εγώ πάντως χτες έβαλα με ένα φίλο μου-οξυδερκέστατο ειν' η αλήθεια πολιτικά- ένα τραπέζι στοίχημα στο Οικείο. Θα δείξει.
Εκτιμώ πως τα ανακλαστικά της επιβίωσης θα επικρατήσουν του συναισθήματος στο πράσινο σώμα.
Αλλοιώτικα, θα εκπλαγώ-ομολογώ. Να 'ναι τόσο broken hearts τα πουλάκια μου, ώστε να μη μπορούν να απογαλακτιστούνε..;;
Ο λογαριασμός, όπως και να 'χει, στις 12 του Νοέμβρη..

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ο τρίτος πόλος δεν λέει τίποτα ως γκόμενος και τους τσαμπουκάδες που λέει ότι πουλάει, τολμάει να τους πουλάει μόνο σε κάτι λαϊκές.

10/08/2007 09:01:00 PM

 
Blogger Unknown said...

Euxaristo gia ta kala sou logia ena seignant fileto kai mia salata roka- ntomatinia, tha sou kostisei, eksixronistika tha parageilo

10/09/2007 11:33:00 AM

 
Blogger spiretos72 said...

Σοφός ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Πρώτη φορά ακούω το παρακαλετό μουνί-ξινό γαμήσι! Μέχρι τώρα ήξερα μόνο το ψηλό μουνί-περήφανο γαμήσι...

10/09/2007 12:15:00 PM

 
Blogger suigenerisav said...

@
γνωστή φίλη μου
έτσι είναι οι λαϊκοί γκόμενοι-εσείς μπορείτε να πάτε με τις 'ελίτες' που έλεγε και ο αείμνηστος.
Εμείς πάλι θα πάμε με το Λαό.. ;-)

@
στέφανο
Έτσι, έτσι αγόρι μου.
Εξάλλου, εκσυγχρονιστικά θα πάρει και η ΑΕΚάρα το πρωτάθλημα!]

@
σπυρέτος72
πάνσοφος μπορώ να σου πω-γιαυτό εξάλλου ως χώρα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε .. (lol)

10/09/2007 02:49:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

αγαπητέ, δεν ξέρω τι στοιχημάτισες, και τι σου λένε οι φίλοι του "ομίλου προβληματισμού", εμένα η αστρολόγος μου ένα βράδυ στην Κανέλλα (η "Κανέλλα", dear, είναι το "Οικείο" του 2007-2008) με διαβεβαίωσε ότι ο ΓΑΠ θα χάσει, και το κόμμα θα διαλυθεί (απ' ό,τι κατάλαβα, του τό'χει πει και του ιδίου). άντε, βρε, εμείς νά'μαστε καλά... αν θες πάντως, πάει ένα στοιχηματάκι!

ξέρεις ποιος

10/09/2007 10:11:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Και μετά απ' όλα αυτά βρίζουνε και οι μεν και οι δε το Σημίτη που δεν πήγε στη μάζωξη που αποκαλούνε 'εθνικό συμβούλιο' να τονε μπινελικώσουνε και εκ του σύνεγγυς...
Λες και δεν τους έδωσε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια κοινοβουλευτική θητεία που γνώρισε ποτέ η σύγχρονη Ελλάδα

Επιτέλους, καθυστερημένη αναγνώριση της μοναδικότητας του Κινέζου; Χαίρομαι... :-)

Και μιας που οτιδήποτε άλλο, μόνο θλίψη θα προκαλέσει, ας αρκεστώ σε μια ερώτηση να καλύψω κενό γνώσης:
Γιατί πρωταγωνίστησε στην πτώση των δυο κορυφαίων δυναστειών: των Γλύξμπουργκ & των Παπανδρέου
Εντάξει, για την πτώση της δεύτερης τα γεγονότα είναι γνωστά (αν και η πτώση εδώ δεν χρειαζόταν τη συνδρομή του Γ.). Γιά την πρώτη όμως; Η σχέση είναι κι εδώ γνωστή, αλλά πώς συνέβαλε στην πτώση;

Υστερόγραφο προς anonymous:
και το κόμμα θα διαλυθεί
μακάρι, μήπως και από το μομέντουμ της διάλυσης προκύψει κάτι σύγχρονο... γιατί, ειδάλλως δεν το βλέπω...

10/10/2007 01:36:00 AM

 
Blogger Suspect said...

οπου υπαρχουν συμφεροντα, υπαρχει και φαγωμαρα

10/13/2007 04:02:00 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Όλες οι συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου είναι «στημένες».


Κανένας δημοσιογράφος δεν του κάνει τις εξής ερωτήσεις:


1. Γιατί συνεχώς λέτε για το πού σπούδασαν τα παιδιά σας και δεν λέτε για το τι σπουδές κάνατε εσείς ο ίδιος που σας χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός;


2. Γιατί συνεχώς μιλάτε για τη Σχολή Αναβρύτων, λες και είναι κανένα Πανεπιστήμιο τύπου Καίμπριτζ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι τα Ανάβρυτα που σπουδάσατε ήταν απλά ένα γυμνάσιο, στο οποίο ο καθηγητής δεν θα τολμούσε ποτέ να σας βάλει κακό βαθμό επειδή θα πέρναγε την υπόλοιπη ζωή του στη Μακρόνησο;


3. Πώς καταφέρατε σε δύο (2) χρόνια και τελειώσατε τρεις (3) στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων); Γιατί δεν τις τελειώνατε σε τρία (3) χρόνια (στην κάθε μία η φοίτηση είναι τετραετής);


4. Όταν η χούντα σας κατάργησε οριστικά γιατί βιαστήκατε να δηλώσετε ότι θα σπουδάζατε στο Καίμπριτζ; Γιατί είσασταν επί τρία (3) χρόνια υποψήφιος και τελικά δεν καταφέρατε να γίνετε δεκτός; Πως το δικαιολογήσατε μετά; Ότι «δεν είχε το Καίμπριτζ το κατάλληλο κύρος»;


5. Θυμάστε που όταν είσαστε διάδοχος του Θρόνου στην Αθήνα μια κοπέλα ρωτήθηκε σε ένα λεωφορείο αν της αρέσετε και όταν εκείνη απάντησε «όχι δεν είναι του γούστου μου» συνελήφθη από αστυφύλακα με πολιτικά για περιύβριση αρχής και καταδικάστηκε με την εισήγηση του εισαγγελέα ότι «Σε όλες τις Ελληνίδες αρέσει ο διάδοχος Κωνσταντίνος»;


6. H γιαγιά μου μου έλεγε παλιά ότι καλά κάνατε και μάθατε καράτε επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούσατε να αντιμετωπίζατε τους εχθρούς της πατρίδας μας. Στη δίκη της χούντας (1975) αποκαλύφθηκε την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος σας επισκέφτηκαν στα ανάκτορά σας στο Τατόι ο Παπαδόπουλος, ο Πατακός και ο Μακαρέζος, και τους δεχτήκατε αόπλους στο γραφείο σας. Εσείς κρατάγατε ένα πιστόλι (τι το κάνατε, καθαρίζατε τα νύχια σας;) και πίσω από τους τρεις πραξικοπηματίες υπήρχαν δύο εμπιστότατοί σας χωροφύλακες που κρατούσαν αυτόματα «Sten». Γιατί δεν τους πυροβολήσατε; Φοβηθήκατε μήπως οι συγγενείς τους σας κάνουν αγωγή κατά του δημοσίου με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα;


7. Ποιος ενέργησε σωστά, εσείς ή ο γαμπρός σας ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που αντιμετώπισε με θάρρος την απόπειρα πραξικοπήματος του συνταγματάρχη Τεχέρο Μολίνας (1976) και τον εξανάγκασε να αυτοκτονήσει; Ποιός απολαμβάνει υστεροφημία τώρα; Αυτός η εσείς που βουτήξατε στη θάλασσα για να ρίξετε σαμπάνια σε μια ολυμπιονίκη μας (δεν σας εξήγησαν ο Αρναούτης και ο Χοϊδάς ότι δεν ρίχνουν σαμπάνια σε βρεμένους από τη θάλασσα ολυμπιονίκες, η μήπως εσείς δεν το ξέρατε επειδή δεν είχατε βραχει ως ολυμπιονίκης);

8. Θυμάμαι ότι όταν ταξίδευα με το πλοίο στην Κρήτη για το δημοψήφισμα του 1974, την ώρα που μιλούσατε στην τηλεόραση ότι «θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, για να επισκεφτείτε τους τάφους των προγόνων σας» ένας ασεβής Κρητικός πήγε πίσω από την τηλεόραση και κουνούσε τα χέρια του, σαν να ήσαν τα δικά σας χέρια. Έτσι το πλήθος των Κρητικών επιβατών της «Κρητικής Ατμομπλοϊας» δεν έδειξε την αρμόζουσα κατάνυξη. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, ώστε να επαναληφθεί το δημοψήφισμα;

9. Όταν έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Βασιλευομένης Δημοκρατίας» στις 2 Οκτωβρίου 1974 στη γωνία Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, γιατί ανεχτήκατε το πλήθος των ασεβών φοιτητών που φώναζε «λέσα για λέσα είσαι πριγκιπέσα, άνοιξε το παράθυρο να μπει γιαούρτι μέσα» και πέταγε αβγά και νεράντζια; Γιατί δεν ζητήσατε να διαλυθεί το πλήθος με τα μηχανοκίνητα του Μπιτούνη με τα δακρυγόνα («τις αύρες» όπως τις αποκαλούσατε τότε); Γιατί τα ανεχτήκατε όλα αυτά; Γιατί ένας άξιος αξιωματικός, ορκισμένος στη χούντα και στο θρόνο, ο Μπόλαρης, έκανε αυτή την ξεφτιλισμένη απόπειρα πραξικοπήματος με τις πιτζάμες;

10. Δεν ντραπήκατε τους προγόνους σας, τους Αψβούργους, τους Χοετζόλερν, και τόσους άλλους που δόξασαν το στερέωμα της βασιλευόμενης Ευρώπης, τον Μαξιμιλιανό του Μεξικού κλπ; Θα τολμούσαν ποτέ στον Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας να φωνάζουν «έ, έ, έρχεται – έρχεται γιαούρτι!»;



Λυπάμαι, αλλά αν με είχατε πλησιάσει και εμένα ευγενικά, ίσως να σας ρώταγα μόνο για τις σπουδές που έκαναν τα παιδιά σας (για να γεμίσει η συνέντευξη).

6/27/2008 08:03:00 PM

 

Post a Comment

<< Home